Informatie voor
Zorgprofessionals

Wat houdt deelname in?

Patiënten en hun partners die in aanmerking komen en die interesse hebben in het onderzoek, kunt u aanmelden bij de arts-onderzoeker door contactgegevens (naam, geboortedatum en telefoonnummer van de patiënt) door te sturen.
 
Deze patiënten kunnen de gebruikelijke informatie krijgen, met daarnaast een patiënt-informatiebrief met uitleg over de studie. Patiënten in de interventiegroep dienen aanvullend hieraan de keuzehulp prostaatkanker te ontvangen.

 

Onderzoeksopzet

Eerst start de werving van patiënten die geen gebruik maken van de keuzehulp. 
 
Na de werving van controlepatiënten in uw ziekenhuis, start de werkelijke implementatie met de keuzehulp. Wanneer uw ziekenhuis hiermee start is afhankelijk van randomisatiemoment. De werving van de interventiegroep duurt daarom tussen de 3 en 9 maanden. Voor deze groep geldt dat wanneer patiënten niet voor alle opties in aanmerking komen, u dit kunt aangeven in de keuzehulp of op het speciaal voorgedrukt kaartje voor de digitale versie van de keuzehulp.
 
U ontvangt van tevoren het randomisatiemoment, waardoor het duidelijk wordt tot wanneer u controlepatiënten dient te werven, en wanneer uw ziekenhuis start met de keuzehulp.
 
Tevens krijgt u gedurende het onderzoek ook een vragenlijst voorgelegd. Het invullen van de vragenlijst zal 10 minuten duren en gaat over het gebruik van de keuzehulp. 
 
Prostaatkanker Keuzehulp

VUmc, Afdeling Urologie 4F
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam